Als erkende VZW zijn wij een non-profit organisatie en samen met u steunen wij volgende 3 goede doelen:

1. Bikeaid: www.bikeaid.be

Via Bikeaid steunen wij de 1000 km fietsen van Kom Op Tegen Kanker. Dit jaarlijks fietsevenement verzamelt per deelnemende fietsploeg een bedrag van 5.500 euro. Bikeaid coördineert een jaarlijkse deelname van om en bij de 12 ploegen, uit de regio Brasschaat en omgeving. (12x 5.500 euro!)

Door middel van talrijke acties, met onder meer: een winter barbecue, De Memorial Luc Schrauwen, eetfestijn van de Bikeaid dames met Jeroen Meus, een kroketten verkoop en vele andere activiteiten. Via vele vrijwillige helpende handen en aangename, sportieve en creatieve acties wordt er jaarlijks een aanzienlijke bijdrage overgemaakt aan KOTK. Dankzij uw deelname en inschrijvingsgeld doneren wij jaarlijks aan Bikeaid.

www.bikeaid.be

2. Save the Rhino: www.savetherhino.org

Neushoorn stroperij heeft een cruciaal hoogtepunt bereikt, waardoor wereldwijd het aantal neushoorns drastisch daalt.

Het is schokkend dat vandaag, drie van de vijf soorten neushoorns ernstig zijn bedreigd, en twee van hen hebben minder dan 80 dieren in het wild.

Het goede nieuws is dat we samen de stroperij kunnen stoppen, zodat neushoorns over 20 jaar niet meer met uitsterven zijn bedreigd. Maar we moeten nu handelen.

Zij ondersteunen een 25 tal programma’s en 12 verschillende landen.

3. Giraffe Conservation Foundation: https://giraffeconservation.org

Momenteel is GCF betrokkene bij initiatieven voor het behoud van de giraffen in 16 Afrikaanse landen

Het werk van deze organisatie bestrijkt een oppervlakte van 171.000 vierkante km (42 miljoen hectaren) en richt zich tot alle (vier) soorten van giraffen.

Hun betrokkenheid varieert van de uitvoering van programma’s tot het verlenen van technische ondersteuning aan partners, van monitoring van instandhouding tot praktische instandhoudingsmaatregelen, van directe tot indirecte steun steeds met als hoofdoel om het bestand van de giraffen in evenwicht te houden.

Meer info kan je lezen op de website van deze, door ons gekozen, goed doelen.

Dus deelnemen is ook “geven” en “levensreddend”!