What’s in a name?

Deze route vertrekt in Pilgrim’s Rest – of ook The gold Fields genoemd. (een verplaatsing van ongeveer 1u45, met de auto, en de fietsen op de aanhangwagen)

In 1873 ontdekte men er goud en al snel groeide deze plek uit tot een drukke handelsregio. Het dorp is zeer goed bewaard gebleven. Typische gebouwen en woningen gerenoveerd en meerderen zijn toegankelijk voor het publiek (Klein Bokrijk). Er zijn vele terrasjes en restaurants, die je uitnodigen te kuieren en te genieten.

Niet-fietsers en fietsers genieten samen van deze plek. De fietsers volgen een gravel route van 29 km met brede paden, golvend en met soms wat technische stukken. Nadien 5 km op verharde ondergrond tot aan de rust- en lunch locatie (The Chubby Pig – lokaal restaurant).

Na de lunch op verharde weg naar de bezienswaardigheden van de panoramaroute (The Potholles en de Three Rondawels) – in totaal ongeveer 60 km. Elke fietser kan deze route aan en heeft de mogelijkheid, om op elk moment, in de volgwagen te stappen en alzo de route verder af te werken.

na enkele kilometers weer een heel ander zicht

mooi parcours in onze gouden route